.

4 mar. 2015

Câți bani au românii?

Foarte mulți, dacă este să ne luăm după prețuri!

În orice caz mult mai mulți decât italienii. Am luat câteva exemple de pe cataloagele Carrefour doar pentru că așa s-a nimerit, să nu credeți acum că e reclamă sau mai știu eu ce, la urma urmei situația este aceeași și în cazul Auchan, Lidl, Penny, Metro etc (da, Metro, acolo îmi luam cu 14 euro litrul de Jack!). Dar am vrut un exemplu de mare distribuție, aia care la noi rupe recorduri după recorduri în fiecare an, aia unde se omoară românii pe tigăi, pe șuruburi, pe șurubelnițe. 

Începem cu Coca Cola, nu discutăm despre gust și astea, trecem direct la prețuri (astăzi un euro valorează 4,45 lei, curs BNR):


250 ml sunt gratis, deci oferta șoc nu mai este deloc șoc, un litru la noi costând 0,73 euro față de doar 0,63 la italieni. Dacă ne legăm și de salariu/preț ne ducem dreacu de tot, ăia la 1000 dau 1,89 pe două Cola, noi, tot la 1000, dăm 3,27 pe una, dar să rămânem la euro...

Hai, că aici am nimerit-o rău de tot, aici e gravă:))) Românul plătește 4,13 euro pe un pachet de Lavazza Rossa (la reducere!) în timp ce italianul, tot la reducere, plătește 6,49 pe patru pachete! Dacă nu erau la reducere era la fel de prost: 18,57 la 12,99 pentru noi...

Ofertă șoc!!! 4,19 euro plătim noi pe un litru de ulei de măsline de care nu a auzit nimeni. Carapelli nu este cel mai cel, dar oricum, este un ulei destul de bun în comparație cu La Speciale (?!?!?!) și costă 3 euro la preț redus (vă dați seama cât costa la italieni dacă era ofertă șoc și nu doar 50% reducere?)

Încheiem cu pasta de dinți. La noi 2,02 euro bucata, la ăia 4,79 ȘASE bucăți. Stați liniștiți, sunt doar cu puțin mai mici...
În fine, ajunge, dar vă garantez că sunt mai ieftini și la telefoane, televizoare, mașini de spălat (aceeași mașină era la noi 250 de euro și la ei 199, în condițiile în care se plâng italienii că s-a mutat producția prin România, pe undeva pe la Timișoara parcă). Carnea e mai scumpă la ei, dar și pentru că nu se vinde ca la noi. Eu n-am văzut pe nimeni să cumpere un kilogram de carne decât la cine știe ce sărbători, la noi e normal să cumperi cu caseta. Dacă mai vreți uitați-vă și singuri, la urma urmei nu e nimic de tradus, cataloagele au poze, iar de transformat în euro bănuiesc că nu aveți nevoie de mine.

P.S.: La pasta de dinți am insistat puțin și iese cam la același preț dacă nu ar fi fost în ofertă! Dar chiar și așa, de când avem noi, unii cu 386 de euro salariul mediu, aceleași prețuri cu unii care au 1327?!

0 comments:

Trimiteți un comentariu

puteti si sa injurati daca nu va suparati!