.

17 ian. 2015

Legile sunt făcute de și pentru jeguri

Cu cât ești mai de căcat cu atât ești mai protejat de lege

Plecăm de la faptul că România este o țară de căcat. Cui nu-i convine îi recomand o carte bună: Mîndria de a fi români, 1983, Ed. Sport-Turism... Nu știți cine a scris-o? Nu-i nimic, vă spun eu, VC Tudor. Mergeți și citiți, lăsați-mă pe mine-n pace.

Bun, am rămas între noi. Plecând de la faptul că România este o țară de căcat trebuie să vedem cum s-a ajuns la această situație. Nu, nu ne îndepărtăm prea mult, o luăm din 90 încoace, practic mai aproape, de prin 95-96, cam așa (dacă nu greșesc). Eh, dacă ne uităm ce vedem?! Exact, vedem că țara asta a ajuns un căcat pentru că absolut toate legile care au guvernat jegul ăsta de Românie au fost date de și pentru jeguri! N-a contat cine a fost la putere, vrăjeala asta cu dreapta și stânga a fost doar pentru tâmpiți, faza e că imediat cum treceau alți jegoși la aparate dădeau legi pentru ei și pentru votanții lor la fel de jegoși. 

Să luăm un exemplu: să spunem că javra care ajungea la putere făcea afaceri cu căcat. Eh, imediat cum ajungea nu se ocupa cu altceva decât cu să bage pe gât o lege prin care căcatul să fie exceptat de la plata taxelor și impozitelor, iar toți mâncătorii de căcat din România să poată mânca liniștiți, fără nici un fel de stres! Sau nu neapărat asta, să nu faci pușcărie pentru căcat, de exemplu, sau cine face afaceri cu căcat să nu fie cercetat de DNA și de altcineva! Exact așa au făcut toți până acum și faza e că vor să facă la fel și în continuare. Acum e cu creditele în CHF. Ce să-ți povestesc, să facă Statul ceva special pentru ăștia care au credite-n franci elvețieni, 99% dintre ei fiind din ăia care habar nu au unde-i Elveția pe hartă. Eh, nu, fraților, ajunge cu vrăjeala asta, v-ați distrat destul 25 de ani, gata! Mai dă-vă-n pulii mei, nu se poate da o lege de fiecare dată când un căcat de parlamentar și vreo 200 de alegători ai căcatului au probleme! Nu, nu, îmi pare rău.

Nu stau să-mi bat capul cu ăștia care au luat credite-n franci, pun pariu că majoritatea sunt conștienți că s-au ars și s-au resemnat, la fel cum am făcut și eu când am luat-o cu creditul în euro (și eu munceam pe euro când plăteam rata dublă, nu pe lei). Dar caricaturile astea care comentează (recomand celui care se ocupă de pagina M10 să-i radă pe idioți, că eu nu m-am înscris în M10 ca să discut cu ăia care se uită la Antena 3) și care tot o trag cu să facă statul ceva trebuie puse la punct! Nu, imbecililor, statul nu se ocupă de 200 de mii de oameni, statul trebuie să se ocupe de 20 de milioane de oameni! Acum, dacă 200000 vor să-și ia vilă cu piscină, statul nu poate da o lege prin care să-i oblige pe toți ceilalți să-și cumpere așa ceva. Dacă ați vrut să vă faceți credit în CHF foarte bine, e problema voastră, statul nu are ce să vă facă și nici nu are treabă cu așa ceva!

@ăia care au citit până aici deși nu sunt de acord cu mine: vă pun o întrebare, super simplă. Am mai pus-o, dar n-a vrut să răspundă nimeni: dacă, mâine, francul elvețian ajunge la 0,50 bani ce faceți? Mergeți și cereți statului să-l facă măcar 2 lei, ca să nu râdă lumea de voi că aveți rata prea mică la bancă?! Băi, băieților, reveniți-vă, în pulii mei, asta e, data viitoare nu mai dați 180000 de euro pe patru ziduri care valorează 30000, că mai sunt și alții care vor să-și cumpere casă cu banii jos și nu pot să-și ia din cauza voastră, ăștia care vă împrumutați în franci elvețieni! Vor să-și cumpere la prețul real, normal...

0 comments:

Trimiteți un comentariu

puteti si sa injurati daca nu va suparati!