.

29 oct. 2014

De ce votul tău nu contează?

Pentru că ești mic, nu știi nimic și te cheamă Polonic!

De fiecare dată când sunt caricaturi din astea de alegeri îmi aduc aminte de moșulețul ăla. Nu știu dacă v-am mai povestit, poate da, poate nu. La câțiva ani după așa zisa revoluție, pe unde era Poliția Circulație pe vechi, unde e Lidl acum, unde e autogara aia, Tomis III, eram la priveghi la nașă-miu. Apartamentul chiar peste drum de Poliție. Nu mai știu, 2 noaptea, 2 și ceva, am ieșit în balcon să trag de-o țigară. Condiții meteo excelente, vizibilitate maximă (cel puțin peste drum se vedea fără probleme). 

În fața sediului zero polițiști, pe trotuare zero pietoni, pe bulevard zero mașini, zero peste tot. Și cum trăgeam eu de țigara aia nenorocită a apărut! A apărut o panaramă de Dacia 1300, frate! Orașul era plin deja pe vremea aia de mercedesuri, de audiuri, de șirochii, de ce vreți voi! Dacia 1310 cu îmbunătățiri începuse să fie pentru săraci, ăștia cu bani aveau cel puțin un Escort, un Golf II, un ceva. Dar nu, în fața sediului Poliției s-a oprit o Dacia 1300 din aia de-o seamă cu mine, din aia de prin 75! De la volan a coborât un tip înalt, sportiv, agil în mișcări, genul de tip pe care te poți baza și în care ai încredere să-l lași să-ți care sacoșele de la piață. A coborât, a intrat în sediul Poliției și în maxim 30... dar ce spun eu 30, în maxim 15 secunde au început să iasă toți din sediul ăla! Bă, dar toți, știți ce-i aia?! 

Care își punea chipiul, care se încheia, care nu știu ce, în fine, toți se străduiau să arate cât mai bine în cel mai scurt timp posibil! Pulii mei, vă dați seama ce spun, poate a venit și la voi la muncă controlul când erați de serviciu și doar știți cum stați descheiați pe acolo. Eu terminasem țigara așa că am aprins alta, n-am vrut să ratez momentul de a vedea cine știe ce mare general cum mătură cu ăștia pe jos! La priveghi doar știți și voi cum e, lumea trebuie să se distreze cu ceva. Când s-a deschis ușa din spate... Ce credeți voi că a coborât din spate?! Ia, să vă văd acum! Exact, fraților, un boșorog de vreun metru și un pic, puțin cocoșat așa, într-un rahat de costum gri pe care nu l-ai cumpăra nici cu o reducere de 99% și cu o panaramă de băscălie pe cap de ziceai că-i... Uite că nu-mi aduc aminte pe cine am văzut îmbrăcat așa, dar îmi amintesc eu până la urmă.

Fraților, surorilor, nepoților, cum stăteau toți ăia drepți când a coborât moșulică ăsta și când a început să dea mâna cu ei se aplecau ai noștri de mai aveau puțin și dădeau cu capul de asfalt, nu alta! Vă jur că dacă eram polițist hai că nu-l arestam pe moșul ăla cu panarama lui de Dacie 1300 cu șofer, dar o amendă tot îi dădeam, pulii mei! Ăștia nimic, nene, plecăciuni mai ceva ca japonezii ăia, singura diferență fiind că nu și-au făcut harakiri! Repet, eram deja pe vremea când șmecherezoizii orașului umblau cu gipane, cu limuzine, cu din astea, se ridicau vile, pulii mei, iar ăștia nu mai știau cum să-i intre în grații unui moșulică venit cu o râie de 1300 (cu șofer!). Atunci am mai aprins o țigară și mi-am spus: bă, ești atât de prost încât ai fumat trei țigări și tot n-ai înțeles nimic! Am intrat în casă și cu asta basta...

P.S.: Ah, știți cu cine semăna? Cu Voiculescu, cam așa arăta, dar nu era el, sper că v-ați dat seama... Nu, prostul ăla e la pârnaie, ăsta nu avea treabă cu așa ceva, din contră, ăsta semăna mai mult cu ăla care l-a asigurat pe Voiculescu că nu v-a intra niciodată la pușcărie:)))

0 comments:

Trimiteți un comentariu

puteti si sa injurati daca nu va suparati!