.

17 oct. 2014

Ce dreacu vrei, bă...

... nu vezi că se lucrează?!

Cam așa ți-ar răspunde un român mândru că e român la întrebarea de ce nu există nici măcar un amărât de bec pe Remus Opreanu sau cum se mai numește strada aia care duce de la Hotel Palas până în Piața lui Publius. Bine, nici de la hotel înspre Portul Tomis nu vezi nimic, dar pe acolo n-am avut eu treabă, așa că nu mă pronunț.

Ce fel de lucrări sunt astea nu știu, pe bune. Și ăștia la mine pe stradă, au lucrat, au spart strada, au turnat niște pământ cu pietriș și s-au dus dreacu, nu i-am mai văzut. Eu nu știu ce fel de firme sunt astea care lucrează pe la noi, chiar nu-mi dau seama. Am impresia că este o firmă care sparge asfaltul, alta care face ce are de făcut pe acolo, trage țevi, morții lor și alta care vine și asfaltează după aia! Și ăia care asfaltează lasă canalizările ori mai sus ori mai jos, pentru că, probabil, este altă firmă care se ocupă cu alinierea capacelor la nivel! Posibil să nu fie așa, posibil să greșesc, dar cu siguranță nu greșesc atunci când spun că de fiecare dată lipsește firma care trebuie să semnalizeze într-un fel lucrările alea de căcat, să pună un bec acolo, o plăcuță reflectorizantă, un orice!

Și unele lucrări sunt pe bani europeni, iar eu știu că pe bani europeni ar trebui să se lucreze european, se face un proiect care nu este aprobat dacă nu respectă normele europene! Și cum eu am fost în Europa vă garantez că nu există lucrare nesemnalizată, se dau amenzi de te ustură curul dacă te reclamă cineva sau, mai grav, dacă-și rupe careva gâtul! Eu am scăpat, am avut lanternă la breloc, sunt un român pregătit pentru orice, inclusiv pentru apocalipsuri din astea, dar ce te faci cu francezul care era cum mine în seara asta, dacă nu aveam eu lanternă și pățea omul ceva? Mai e și jurnalist! Păi nu ne făceam de tot căcatul la nivel mondial și universal? Sau... Ah, stați, bă, am uitat că ne-am făcut deja de căcat peste tot, nu mai e cazul, îmi cer scuze, uitați tot ce-ați citit, chiar am uitat, îmi pare rău.

Totuși mai rămâne o singură problemă de rezolvat, de dat un răspuns la întrebarea care ține loc de titlu. Nu, domnule, la întrebarea "Ce dreacu vrei, bă, nu vezi că se lucrează?!" răspunsul este nu, pentru că noaptea chiar nu se vede că se lucrează, se vede doar asta:



0 comments:

Trimiteți un comentariu

puteti si sa injurati daca nu va suparati!