.

27 iun. 2013

Ne-am umplut de caca!

E ca la desene animate!



Ați văzut Wall-E? Nu l-ați văzut?! Păcat, să-l vedeți pentru că altfel trebuie să vi-l povestesc eu și durează. Eh, chestia e că nu mai avem mult până ajungem ca la desenele alea animate. S-ar putea ca omenirea să nu se ducă dreacu nici din cauza meteoritului, nici din cauza teroriștilor și nici din cauza mea, s-ar putea ca omenirea să se ducă dreacu din cauza gunoiului! Acum câteva zile italienii au fost amenințați că vor primi șuturi în cur și palme peste ochi de la UE dacă nu rezolvă într-un fel situația deșeurilor de toate felurile. Nu se știe cum, nu interesează pe nimeni, să le dea foc, să le ducă în România, nu contează, important e să scape de ele și să se încadreze în normele în vigoare bla, bla, bla. 

Italienii au mințit că au rezolvat de anul trecut, dar în realitate și-au tras niște unii bănuții și cam atât! Clasic! De gunoi nu știe nimeni cum să scape, iar ca să-l ducă pe la alții e mai dificil pentru că și la alții sunt niște unii care vor să-și tragă bănuți. Cum nu vor rezolva nimic îi lăsăm dreacu și trecem la alții, unii mai corecți, unii care recunosc măcar: rușii! Pravda a publicat un material în care se scrie cam așa: 60 milioane tone de gunoi pe an. Stop. Problem grav de grav. Stop. Dezastru. Stop. Cică pe Putin și compania îi doare la bască de ce scriu ăștia prin Pravda, așa că oamenii anunță că în curând Rusia poate deveni noua Haiti, o țară în care este deja nevoie de vreo câteva milioane de Wall-E. 


România nu se știe în ce situație e. În afară de scandalurile cu Glina și încă vreo câteva locuri unde și-au băgat dracii cozile nu se știe mai nimic. Dar nu-i problemă, având în vedere că suntem între italieni și ruși avem toate șansele să ne îngropăm în gunoi din cauza lor! Soluții există, dar costă! Există centrale care transformă gunoiul în cărbune, există centrale care ard direct gunoiul, există tot felul de chestiuni. Nu se știe cât de ok sunt pentru sănătate, dar măcar transformă gunoiul ăla, îl fac să dispară, pulii mei. Din păcate costă, iar omenirea e în criză când e vorba de așa ceva. Bine, o să spuneți că bani de vile, mașini și iahturi se găsesc, dar probabil n-ați înțeles ce v-am spus la început: există bani și pentru gunoi, dar nu v-am spus că niște unii i-au luat deja? Păi de unde credeați că aveau banii pentru vile, mașini și iahturi?!

3 comentarii:

puteti si sa injurati daca nu va suparati!