.

3 apr. 2013

Lovitură la teatru!

Gong...

Actul I: cortina se ridică și apar trei purceluși. Toți au case, dar unul o are din paie, unul din cărămidă și unul din inox (știți povestea mai bine ca mine, lăsați-o dreacu). Și se laudă ei că dacă vine lupul nu are ce să le facă, că-i doare pe ei la bască, că așa și pe dincolo.

Actul II: vine lupul! Vine lupul și începe să-i fugărească pe purceluși. Unul se bagă în casa de paie, lupul suflă, sare casa, fuge și se ascunde la ăla cu casă din cărămidă (băh, știți povestea, sau trebuie să v-o spun pe toată?). O sparge și pe aia din cărămidă cu picamerul. Și se bagă toți în casa ultimului purceluș, aia din inox.

Pauză: purcelușii ies la o țigară cu lupul. Unul dintre purceluși nu are un leu pentru cafea la automat și lupul îi face cinste.

Actul III: lupul încearcă să sufle, să împingă, să sape... nimic. Casa de inox este prea rezistentă. Atunci lupul apelează la o strategie care funcționează de fiecare dată: aduce o purcelușă și începe să se plimbe cu ea prin fața casei (purcelușa e din paie, dar de la etajul 14 al casei de inox nu se vede)

Actul IV: purcelușii nu mai rezistă să stea cu ele sculate și deschid ușa. Lupul intră în casă, aruncă cât colo purcelușa din paie și se năpustește asupra... Nu, nu asupra purcelușilor așa cum ați crezut voi, se năpustește asupra frigiderului. Își ia o bere din frigider, se trântește pe fotoliu și întreabă: "Băh, ce pulii mei deschideți atât de greu?"

La final se aprind luminile în sală, purcelușii, lupul și purcelușa din paie se iau de mână și fac o reverență în așteptarea aplauzelor. Din păcate nu e nimeni în sală, scaunele sunt goale, sala e pustie... Pentru că actorii nu vedeau ce se întâmplă în sală din cauza reflectoarelor care le băteau în ochi aceștia n-au observat că spectatorii a plecat încă de la începutul primului act. Nu, n-au plecat pentru că nu le-a plăcut povestea, lumea n-a plecat pentru că actorii jucau prost, a plecat pentru că afară, în fața teatrului, un șobolan fără dinți organizase o tombolă cu premii! Pentru doar 20000 de euro aveai șansa să câștigi o excursie într-o țară străină, o țară în care orice spectator visează să ajungă măcar o dată-n viață: Țara Minunilor! Da, exact, aia cu Alice... știți povestea, sau trebuie să v-o spun și pe asta?!



6 comentarii:

  1. M-a convins această postare! Povestea celor trei purceluși merită vizionată!
    Merci de postare, Monsenieur!

    RăspundețiȘtergere
  2. Tu unde erai, in sala sau la tombola ? :)

    RăspundețiȘtergere
  3. La final, cine a luat inoxul?, ca n-am stat pana la sfarsit... :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cine e intrebarea ci cat a luat pe inox :)

      Ștergere
    2. voi nu puteți să vă țineți gura? toată lumea întreabă de spectacol, de tombolă și veniți voi cu inoxul! lasă-l dreacu de inox că nici n-am luat mult pe el...

      Ștergere

puteti si sa injurati daca nu va suparati!