.

13 mar. 2013

Căpșunarul și mâncarea

V-am lăsat în pace, acum să mă lăsați voi pe mine

De când m-am întors în țară le tot spun unora: nu vă mai căcați pe voi, că miroase! Lăsați-mă în pulii mei cu mâncarea românească că habar nu aveți ce cumpărați de vreo 20 de ani, nu de acum. Eu am mâncat la viața mea și roșii de grădină și de seră și de aprozar și de Mall, din alea cu gust de lădiță nu de roșii. Am mâncat salată crescută direct pe apă cu gust de apă, am mâncat cartofi cu gust de ardei gras, am mâncat ardei gras cu miros de morcov, am mâncat măr-pară (e chiar foarte bun!), am mâncat de toate. Carne cu gust de brânză, cașcaval cu gust de salam, murături de Paris, ouă cu extract de boia ca să aibă altă culoare coaja, lasagna cu cal, cu struț, cu rinocer, am mâncat fructe de mare cu mercur, fără mercur, doar cu mer, doar cu cur, pesticide, erbicide, plasticide, de toate am mâncat. Nu vă mai spun ce-am băut...

Așa că mai terminați cu prostiile astea cu aflatoxină, cu nu știu ce praf de diamant prin curcan, etc. Mâncați liniștiți că oricum nu există cale de întoarcere, gata, s-a terminat. Mâncăm de la BASF, de la Monsanto, de la Boeing (sunteți voi siguri că ăștia fac doar avioane?), de la ăștia mâncăm. Țăranii au treabă, s-au orășenizat, lucrează la birou. Așa că orășenii s-au dus la țară, doar că ăia nu știu să lucreze pământul, ăia vin cu un plic, îi varsă conținutul, stropesc și minune, 158769 de tone de roșii la hectar!!! Bine, din carton, dar nu contează, arată ca roșiile, se comportă ca roșiile, uneori chiar au și miros (de penar nou chinezesc). 

Deci poftă bună și lăsați-l în pace pe omul ăla de la ANSVSA că-l deranjați pe fra'su, lăsați-l în pace pe vai mama lui ăla de la Agricultură că habar nu are pe ce planetă e, lăsați-i în pace pe ăia de la Peneș Curcanul... Nu e vorba despre ei în scandalul curcani-antibiotice? Eh, îmi cer scuze, dar nu e vina mea, e din cauza publicității! Nu știu alții, dar eu când aud cuvântul curcan mă gândesc imediat la Peneș Curcanul! Ăla de la Marketing ar trebui să ia o primă pentru că uite, a făcut treabă bună...


Pentru toți agitații din presă care fac ca buteliile cu lapte, curcani și alte lasagna cu cal am un singur sfat: dacă ați mâncat cel puțin o dată ce vedeți în poza asta mucles, lăsați ciocul mic și nu vă mai agitați! Nu că nu aveți dreptul să vă agitați, nu de asta, dar dacă agiți ce se găsește în aberația asta e posibil să înceapă să vă crească încă două mâini, să vă mai apară un ochi, două cururi... Stați mai calmi, mai relaxați... Dacă n-ați mâncat așa ceva atunci ați băut sucuri, ați mâncat ceva conservat, ceva sigur ați făcut și iarăși nu e bine să vă agitați...

6 comentarii:

  1. Ai şi tu dreptate, umezeala prin hambare şi silozuri a fost inventată de curând !

    Acum trei ani era uscat şi nu aveam de ce să ne temem ! :))

    RăspundețiȘtergere
  2. ok. ai dreptate. sincer, m-am obisnuit de foarte mult timp cu gustul de kk. al legumelor, fructelor si carnurilor pe care le ingeram in lipsa unui ''hap minune''. Insa ceea ce ma deranjeaza cu adevarat, este simlpu fapt caci toate, dar absolut toate porcariile care sunt visate noaptea de catre unii ''somnambuli'' pt. a nu-le spune altfel se sparg in capul prostilor, idiotilor si neputinciosilor de romani.
    scz. pt. limbaj dar c-am asa suntem vazuti de cei de dincolo, altfel nu s-ar kk. pe noi cu bolta.
    as mai ... , dar noi nu putem schimba nik. asa ca cum spunea cineva '' o las balta''.
    o zi buna .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. faza e că din agricultură nu se mai scot bani... acum, cu un gram de nu știu ce rahat chimic se face o cisternă de suc, așa că ce rost mai are să cultivi portocale?! singura problemă este dacă rahatul ăla chimic este sau nu este alcătuit din aceleași tâmpenii care se găsesc în portocală! aici e bătălia... ăia zic că da, alții zic că nu și de aici toată nebunia. altă șmecherie este că, nu știu cum, dar occidentalii halesc toate tâmpeniile astea de ani de zile, iar ăia care nu fac exces trăiesc până la 90 de ani fără probleme... la noi mănâncă omul roșii din curte toată viața și la 60 de ani se curăță! bine, ăia mai și spală roșiile, așa e:)))

      Ștergere
  3. Ai dreptate totul este o chestie de marcheting,cumpară asta,nu cumpara aia,si așa mai departe,prosteste poporu cu televizoru!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Domle draga ai reusit sa ma faci sa rad cu lacrimi..iti multumesc...cu permisiunea D-voastra il voi trimite si prietenilor pentru a le insenina ziua.

    RăspundețiȘtergere

puteti si sa injurati daca nu va suparati!