.

8 feb. 2013

Căpșunarul și știutul

Nu știe (aproape) nimeni nimic

M-am lămurit și cu specialiștii ăștia, gata. În realitate mă lămurisem încă de pe vremea țapului, ăla care cu toți cei 15000 de specialiști n-a reușit decât să umple un avion cu marfă în așa fel încât n-a mai decolat, săracul. Știți cum e cu specialiștii ăștia?! E exact cum e în fața blocului când deschide unul o capotă la mașină! Vin vreo 30 și încep: eu cred că e pompa, eu zic că e de la electric, e clar că e sonda, după sunet e injector etc. Ei se pricep, dar fiecare în legea lui, la ce știe fiecare! De multe ori mașina nu are nimic, ăla a ridicat capota aiurea, de nebun, dar specialiștii nici nu mai așteaptă să vadă despre ce este vorba și încep să emită teorii.

Așa și cu euro. După ce ani de zile au susținut că e bine să fie mult mai mare decât dolarul acum tot ei vin și întreabă: băh, oare e bine să fie așa mare, oare nu cumva e mai bine să fie cam cât dolarul?! Japonezii au început să tipărească yeni au sărit specialiștii că vor să-i dea în cap euro-lui, să-i scadă valoarea! Azi tot ăia vin și anunță că valoarea euro a mai crescut de când japonezii au tipărit yeni! Păi cum pulii mei, acum două zile urlați că scade, azi urlați că a crescut?! Prin Irlanda, sau nu știu unde dreacu (că nu sunt specialist) au închis o bancă după ce au băgat în ea vreo 13 miliarde de euro! Specialiștii au zis că o salvează dacă bagă banii ăștia. După aia tot specialiștii ăia au venit și au spus: "Credem că e mai bine dacă o închidem!"

Problema e că toată lumea e plină de specialiști din ăștia, nu mai ai loc de ei. Studiază toți peste tot, se bagă peste tot. Cum erau și ăia pe Wall Street când i-a întrebat Moore ce sunt derivatele! Habar n-aveau, toți erau specialiști în derivate, dar nu știa nici unul ce sunt! Când a venit potopul au dat toți vina pe derivate, n-a dat nimeni vina pe specialiști...

Uite și la ăsta! Specialist și ăsta! Are cele mai multe Zmeure de Aur pe cap de locuitor, dar ce scrie acolo, cu roșu?! Eh, ați văzut... Dacă filmul se numea "Văd eu cum te apăr, Sharon" nu credeți că era mai bine?!
 

2 comentarii:

  1. Hai măi că esti rău!
    Am învăţat derivatele în clasa 11-a sa 12-a nu mai ţin minte exact!
    La matematică! Deh, bătrâneţea ! :))

    RăspundețiȘtergere
  2. da?! și ce sunt, că ăia pe Wall Street nu știau deși meștereau toată ziua la ele!

    RăspundețiȘtergere

puteti si sa injurati daca nu va suparati!