.

28 feb. 2013

Aș putea să înjur, dar n-am s-o fac

Hai s-o lămurim și cu gazele astea pe șest

Nu că ar conta ce spun eu, e clar pentru toată lumea că nu contează. Șpăgile s-au dat, hârtiile s-au semnat, cine trebuia și-a făcut deja concediile și pe tema cu Roșia Montană și pe aia cu Chevron, totul e ok! Clar nu mai contează ce spun eu, sau altu'... Dar cum ăsta e blogul meu, iar Google mă lasă să scriu ce vreau fără să mă întrerupă, îmi voi spune părerea despre toată prostia asta cu gaze cu tot.

În primul rând nu știe nimeni ce-s alea gaze de șist! Să nu veniți la mine că știți că nu vă cred. Pe Facebook da, e plin de specialiști în gaze de șist la fel cum era și în cazul extracției de aur cu cianuri! Cu cât primesc mai mulți bani pentru publicitate cu atât sunt mai specialiști, exact așa funcționează! În realitate nu știe nimeni nimic, dacă ar fi știu am fi auzit de gazele astea și înainte să vină americanii să le ceară. Eu nu zic că nu sunt bune, dar nu zic nici că sunt! Habar nu am! Eu zic doar așa: din experiența omenirii ăstea tâmpite de până acum s-a văzut că toți sunt specialiști la început! Așa e, sau nu e așa? În Golful Mexic nu se putea întâmpla nimic, nu-i așa? Era totul în siguranță, totul sub control, Raiul pe Pământ! După ce a bubuit Deepwater Horizon nu s-a mai văzut unu', frate! Nici unul dintre ăia care mâncau rahat cât de sigur e totul, cât e de frumos, cât e de parfumat n-a mai apărut! Au apărut cățeii de la relații publice, ăia da, au apărut imediat! Că nu e atât de grav, că televiziunile exagerează, vechea placă... Apropo, sunt atât de idioți ăștia de la relații publice încât nici să râzi nu mai poți! Băh, doar cu pile îi angajați pe ăștia, nu e chiar nici unul mai original printre voi?! 
Așa și cu gazele astea: totul e sigur, tot ce e pe net referitor la accidente, poluări accidentale, poluări intenționate, oameni cu 6 picioare și copii cu 4 puli e vrăjeală! Noi suntem niște tâmpiți care credem toate tâmpeniile, iar geniile de la Chevron sunt atât de geniale încât vor fractura fără să ne dăm măcar seama că fracturează lângă blocul nostru! Sunt atât de deștepți încât nici măcar nu s-au hotărât cum se numește procedeul în limba română: fracturare hidraulică sau fractare hidraulică, nu se știe, se găsește ș-așa, ș-așa! Ok, foarte bine, să fractureze, să fracteze, să facă ce vor. Dar vă spun din start: nu vă așteptați la vreun câștig, nu vă așteptați la locuri de muncă (cine trebuie să muncească e deja angajat, ăia au fost, gata!), nu vă așteptați la ceva pentru voi! Și la faza asta liniște că știu mai bine decât voi, geniilor! Am discutat cu om de la Eni care a forat în Africa! 10 africani, atât au angajat! Să le spele, să le calce, să le-o sugă, etc. Le-au găurit la ăia pământul, au găsit ce aveau de găsit, i-au pregătit pe ăștia 10 africani să le ia locul și gata! Șpagă la cine era președinte acolo, salarii la ăia 10 și la revedere! Poluare, chestii... Hai să fim serioși, e Africa, ce căcat ne interesează pe noi de Africa, Africa e pe altă planetă! Așa suntem și noi pentru Chevron, întrebați orice american ce-i aia România și o să vedeți ce vă spune: Budapesta, Nadia și Hagi! Adică exact cât știm și noi despre Nigeria, de exemplu. Sau nu, noi despre Nigeria nu știm nici măcar cât știu americanii despre noi...


Video e în italiană, dar video nu e pentru voi! Video e pentru specialiștii ăia care le știu pe toate, iar ăia trebuie să știe și italiana că doar de aia sunt deștepți!

3 comentarii:

  1. Hai nu fii chiar atât de rău.
    Despre acele gaze se ştie de foarte mult timp, eu de exemplu am învăţat despre ele în facultate în 1991.
    Problema este de fapt bratul dispărut a Dunării care se află 20% la noi şi restul la bulgari!
    Herodot şi Strabon au scris de el, aşa că nu te lua de mine!
    Plus misteriosul fluviu subteran care trece pe sub Dobrogea şi cică ar constitui a doua rezervă de apă dulce a omenirii după lacul Baikal!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. de fluviul ăla subteran am mai auzit la școală... cică sunt peșteri pe la Cheile Dobrogei unde se aude ceva, dar de văzut nu a văzut nimeni! cât despre gazele de șist nu știu nimic, recunosc! faza e că eu recunosc că nu știu, dar ăia care știu nu vor să recunoască că habar nu au! aia e problema! după aia, când se întâmplă căcatul vin și spun: "Păi noi știam, dar nu știam că se poate întâmpla și așa ceva!"

      Ștergere

puteti si sa injurati daca nu va suparati!