.

10 ian. 2013

Revista presei străine

Hai să vedem

Pravda publică azi că reactorul de la Cernavodă s-a oprit. Ok, presa din România a publicat, tot azi, că reactorul a repornit, dar noi facem revista presei străine aici!

Il Sole24 Ore spune că Draghi a spus că economia țărilor din Eurozonă o să fie nașpa și anul ăsta. Dacă la ei o să fie nașpa înseamnă că și la noi... Dar am zis că nu vorbim de noi, scuze.

Financial Times se leagă de chinezoizi și anunță că poliția i-a luat la bătaie pe unii care demonstrau împotriva cenzurii. Din păcate nu vă pot spune mai multe pentru că FT se citește pe bani, iar eu n-am bani de dat pe ziare pentru că trebuie să-mi iau geam la mașină, să-mi iau copii după actele furate etc.

În New York Times scrie că s-a întors acasă ăla de la Google! A scăpat, nu l-au împușcat nord coreenii! Eric Schmidt, șefu' Google, a stat vreo patru zile să-i convingă pe nord coreeni să nu mai plângă aiurea și să intre pe net ca să mai și râdă aiurea! Mai mult ca sigur șefii nord coreenilor au râs după plecarea lui, pentru că l-au mințit că o să-i lase pe cetățeni să intre!

Guvernul Japoniei își cere scuze celor care locuiesc pe lângă Fukushima pentru întârzieri. Japan Today spune că nu e vorba despre trenuri sau autobuze, ci despre lucrările de decontaminare ale zonei care se desfășoară prea încet. 

Irannewsdaily scrie că Iranul le-a dat cu flit europenilor și că nu le dă nici o cană de petrol! Cică ministrul petrolului lor a zis că vinde doar la brazilieni, la ruși, la indieni, la chinezi și sud africanilor (adică tot chinezilor). Le mai dă și niște gaz la ăia din Irak, că au zis că vor vreo 30 de milioane de metri cubi pe zi. Dacă nu ne dau asta e, ce-o să facem acum, să mergem peste ei?!

Am citit puțin și The Australian, dar ăia cred că nu sunt sănătoși la cap. Majoritatea știrilor sunt cu chinezi, iar de chinezi nu e bine să vorbești orice că te ia poliția la bătaie.

În concluzie nu e cine știe ce nici pe la ăia. Mai erau niște crime, niște politicieni care se certau între ei, câteva fufe, la sport nu e interesant decât faptul că Juve i-a bătut pe milaniști în Cupă. Cam atât. Practic, în afară de Juve și Milan avem și noi știri din astea... Iar am vorbit de noi? Mă scuzați.



2 comentarii:

puteti si sa injurati daca nu va suparati!