.

20 dec. 2012

Sfârșitul lumii a venit deja pe 19...

...pentru un italian din Italia

Am furat o știre de la italieni. Eh, să mă dea în judecată Il Gazzettino dacă vrea, n-are decât să mă caute. Băh, cică pentru un italian a venit deja sfârșitul lumii pe data de 19 decembrie, adică cu două zile înainte... S-a băgat în față cum ar veni. Omului nu i-a venit sfârșitul lumii din cauza vreunui meteorit, a extratereștrilor care au venit să-l violeze, sau din cauza potopului care l-a prins fără arcă. Nu, sfârștul lumii lui a venit din cauza lu' Enel! Enel Italia mai exact, să nu credeți că s-au dus ăștia de la noi să-i facă ceva. Chiar nu-i nevoie, se descurcă și singuri!

Pe scurt omul nostru, proprietar de restaurant, a primit o mică factură de la Enel cu o mare valoare scrisă pe ea: 488757,43 euro. Deci nu erau de ajuns 488757, au mai pus și 43 de cenți amărâți! Având în vedere faptul că omul nostru plătea lunar între 600 și 900 de euro de curent am făcut repede un calcul și mi-a dat cam așa: la o medie de 750 euro pe lună omu' plătea banii ăștia pe 54 de ani și vreo 3 luni de consumat curent. Dar chestia e că cetățeanului i-a venit factura doar pe iulie-octombrie 2012! Cu alte cuvinte în 4 luni a consumat câți alții în 54... și trei luni!

De aici înainte știți și voi. Italianul a dat telefon la Enel, ăia i-au spus că asta e, să fie sănătos, ăla s-a dus la avocat și bum bam bim. Chestia e alta și de asta vă spuneam că i-a venit sfârșitul lumii. Interviul acordat cotidianului italian Il Gazzettino se încheie cam așa: "Îmi doresc ca cine a greșit să-și asume răspunderea! Cu toate acestea am dubiile mele...". Hopaaa, păi cum adică ai dubii? M-am întrebat și eu la fel ca ziariștii italieni, ziariști care, la ultimul subtitlu, scriu cam așa: "E clar că este vorba despre o eroare... sau nu?!".

Băh, nu știu ce să zic... Ori pe ăsta îl furau țiganii (am văzut cu ochii mei cum se face) de 54 de ani și nu știa, ori a vândut curentul clienților care veneau să halească la restaurant, ori cine știe ce-a făcut de are dubii! Omul n-a crăpat, dar nici mult nu mai avea. Problema e că dacă nu aflăm până mâine ce și cum nu știu cum facem. Pentru că mâine vine și la noi sfârșitul lumii și pulii mei, asta e. Mai exact cam asta a fost!

P.S. Le-am furat și poza dacă tot le-am furat articolul. Și să nu mă enerveze că le trimit și lor o factură de 488000 de euro de nu se văd... Tot de la Enel!

2 comentarii:

  1. Dar daca aveau un contabil(a) care-i platea factura?
    Eee??? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai asa nu o sa vina sfarsitul lumii niciodata cu adevarat....Ne jucam cu birocratia...??

    RăspundețiȘtergere

puteti si sa injurati daca nu va suparati!