.

8 sept. 2012

Căpșunarul și investitorii

Gata, ne-am terminat de tot

Vești extraordinar de proaste, dacă nu chiar extraordinar de extraordinar de proste vin de la ruși. Bine, nu sunt proaste pentru ei, sunt proaste pentru noi. Poate voi știați, dar eu acum am aflat că în perioada 7-9 septembrie are loc în Rusia (Vladivostok) un The Asia-Pacific Economic Cooperation business summit. Ce treabă avem noi la faza asta? Păi stați așa că vă spun: pe scurt rusnacii au decis să dea liber la investiții străine puternice în așa zisul Far East al Rusiei. Se vorbește de miliarde de euro, de trilioane de ruble și de catralioane de bani botswanezi. 

De ce zic eu că-i nasol pentru noi? Păi mă gândesc la dobitocii ăștia care ne conduc (la toți, nu vă gândiți la ăștia de acum) că singurul lor discurs în ceea ce privește economia este atragerea de investiții străine. E atât de simplu să vorbești în România de economie încât cred că o să mă apuc și eu cât de curând. La noi e clar: dacă merge prost economia e pentru că n-au venit mai mulți investitori străini, iar dacă merge foarte prost e pentru că și ăia care veniseră și-au făcut bagajele și au tăiat-o. Cum bine nu merge niciodată ai tot timpul subiect de discuție...

Bun, deci ne-am cam lins pe bot de mari investitori din ăștia în perioada 2013-2015. Asta doar așa, pe termen scurt și mediu pentru că, în realitate, rusnacii discută despre un plan pe termen lung de atragere a investitorilor cam până-n 2020! Așa cum v-ați dat seama deja e vorba de gaze, de petrol și de cine mai știe ce se mai găsește prin pustiurile alea pe la ei, deci adio și de la revoluția industrială mult trâmbițată. Nu tati, o să băgăm petrol și gaze-n noi până la loc comanda, dă-le dreacu de tehnologii moderne și alte rahaturi pe care le visează unii pe YouTube. O să se ducă toți la ruși să bage bani în țevi, în găuri, în morții lor.

Cam asta a fost. Idioții ăștia de la noi (și nu numai) o să continue să mănânce rahat cu atragerea de investitori, cu tot felul de strategii, o să gândească ei, o să mai facă un caca, un pipi etc. N-o să mai vină nici dreacu în afară de gutuile astea care fac Mall-uri pentru tâmpiți. Mall-uri multe, ăstea o să fie investițiile străine în România. Și cu cât o să falimenteze mai multe cu atât o să se deschidă și mai multe. Ăia care au lovele și n-au ce face cu ele o să meargă la ruși să investească-n găuri. Dă-le dreacu de mașini electrice, electromagnetice, hidrogen, să ne pișăm pe ele centrale de nouă generație care funcționează cu resturi menajere și cauciucuri uzate, nanotehnologii și alte aberații din astea. Nu-i mai bine să bagi banii în găuri și să-i triplezi până la sfârșitul anului?! Este, nu-i așa?!




Un comentariu:

  1. Intr-adevar...
    Urmasul ursului sovietic-rusnacul postmodern este chinuit de ideea de a se imbogati rapid prin metode clasice!
    Si, cum altceva mai la indemana nu au (in afara de vodka adevarat "bun national"), afacerea cu gaze si petrol reprezinta girul de a se inarma , cu acea "fata umana" ce o dezvolta tuturor tarilor "vecine si pretine" (cum vorbea deunazi un "ilustru" pantofar)
    Treaba cea mai urata (din punctul meu de vedere) o constituie faptul ca noi nu prea contam in nicun fel de ecuatie sau posibil scenariu, deoarece (asa cum se stie) luam de vreo 2-3 ori mai scump ORICE de la Maica Rusie!
    Treaba cu "atragerea investitorilor" va fi (garantat 100 la suta) o placa ce va fi rostita permanent in toate campaniile electorale, de-a pururi!
    :)))
    Excelenta analiza, Monsenieur! :) Respectele mele!

    RăspundețiȘtergere

puteti si sa injurati daca nu va suparati!