.

23 iul. 2012

Căpșunarul și luni

Ce aveți, băh, cu ziua asta?

Nu l-am auzit pe unu' să zică "Mamă, ce-mi place lunea!". Nu știu ce are lumea cu ziua asta, dar cred că de vină este dezinformarea masivă pe care o fac ăștia cu mass mediile și, cine știe, poate chiar unele servicii. Eu o să vă spun acum niște chestiuni ca să vedeți și voi cum stau lucrurile în realitate și să nu vă mai lăsați influențați de tot felul de răuvoitori.

Spania e în faliment. Mai aveau 2 miliarde de euro și noroc că Europa a fost de acord să le cumpere niște titluri de stat că altfel erau praf. Mi se pare că le-a dat vreo 110 miliarde pe ele, dar când se termină și banii ăștia nu se știe... Chestia e că Spania a rămas fără bani într-o vineri! Dacă întrebi lumea ce părere are despre ziua de vineri o să-i auzi pe toți că ce mișto e, că începe nu știu ce weekend, că bla, bla. Începeți să realizați cum ziua de luni nu e cea mai nașpa zi din săptămână? Stați să vedeți mai departe!

Grecia e a primit o știre nasoală: FMI vrea să le oprească tranșele de împrumut pentru că nu fac reforme, sau ce dreacu trebuie să facă ei ca să mai vadă vreun leu... Pardon, euro. Știți când au primit grecii vestea? Sâmbătă nene! Păi dacă întrebi pe cineva despre ziua de sâmbătă să vezi cum o pupă-n fund, că dacă s-ar putea să nu se mai termine, că ce super e etc. Dar cum e să fie sâmbătă și să-ți spună cineva că n-o să ai bani de mers în club seara? Este că e nasol? Vedeți cum ziua de luni începe să devină din ce în ce mai plăcută?!

Un fost ministru din Italia a spus că ar fi mai bine dacă Italia ar renunța temporar la moneda euro. Nu este singurul care a declarat așa ceva, dar pe mine nu asta mă interesează, mă interesează când a spus-o: a spus-o duminică! Cum e fraților să stați la plajă la Jesolo și să vă spună cineva că o pizza nu mai costă 10 euro ci vreo 100000 de lire! Zic și eu așa pentru că-i cunosc pe italieni, iar dacă la trecerea la Euro au dublat prețurile sunt sigur că la revenirea la Liră o să le mărească de vreo 5 ori... Și sunt sigur că nu se va întâmpla chestia asta într-o zi de luni!

Dar poate chestiunile astea nu v-au convins să iubiși ziua de luni. La urma urmei nici eu n-ar trebui s-o iubesc atât de mult mai ales că azi dimineață nu mi-a pornit mașina. Am rămas fără motorină! Știam de duminică seara că nu mai am, dar am zis că mă duc luni dimineață să alimentez. Voi ce ziceți? E vina zilei de luni că nu mai am eu motorină în rezervor și n-a pornit mașina, sau e vina zilei de duminică seara (mișto asta, nu?) că nu am alimentat? Știu ce-o să-mi răspundeți: e vina ta că ești bătut în cap să vezi că nu ai motorină și să-ți închipui că mai pornește mașina și a doua zi. Eh, vedeți? Așa e și cu ziua asta de luni: nu e vina ei că lumea merge la muncă în loc să meargă la plajă sau la film. Și mai terminați cu dezinformările astea că mai e lume care luni își începe concediul și nu-i frumos să-i spui unuia care la ora asta se întinde la soare că ziua asta e nașpa!

P.S.: Și dacă tot sunt la capitolul ăsta să vă întreb eu așa: dacă începea săptămâna de muncă marți, tot pe ziua de luni aveați boală? Păi vedeți...
Asta ca să vă enervez de tot...

Un comentariu:

  1. Acu' şi tu!
    Toată lumea ştie că luni nici iarba nu creşte!
    Fără legătură cu jumate din UE.
    Luni, singurul lucru care-l fac, e să încasez bani! :)

    RăspundețiȘtergere

puteti si sa injurati daca nu va suparati!