.

15 iun. 2012

Căpșunarul și sensul giratoriu

Hai, care vine să ne plimbăm în cerc?

Deci s-a umplut România de giratoare din astea! E plin! Azi am văzut că s-a mai făcut unul pe Lăpușneanu cu București. La ieșire din Mamaia au mai făcut două mai mici. Toată Constanța o să fie plină de sensuri și, din câte pricep de pe la lume și în alte orașe e la fel. E normal, suntem cetățeni europeni și e normal să fie așa. Mai mult, suntem daco-romani din ăștia și dacă ne gândim că primul sens giratoriu a fost făcut de romani... Ok, nu despre asta e vorba.

Problema cu sensurile astea nu sunt sensurile propriu-zise! La urma urmei e mai ok să ai un sens decât să stai ca prostu' la semafor când pe strada cealaltă nu trece nimeni. Specialiștii spun că în felul acesta se decongestionează traficul, că nu mai știu ce. Ok, dar rămâne o problemă care e mai al dreacu decât lupta dintre semafor și sensul giratoriu: știe careva cum se circulă în sensurile astea? Eh, aici e baiul fraților, că nu prea știu mulți! Și să nu vă gândiți la români, nu, e valabil la multe popoare europene.

Următoarele rânduri sunt adresate celor care nu știu să circule în sens, așa că dacă aveți impresia că știți puteți să săriți peste. Deci, băh, sunteți cumva nebuni (nebune)? Sunteți cu capul, în pulii mei? Băăăăăăh, nu vezi că ai cedează nebunule (nebuno), unde dreacu te duci ca tâmpitul (tâmpita)? Cine dreacu ți-a dat carnet? Nu vezi triunghiul ăla că e cât capul tău de mare? Ba chiar mai mare decât capul tău! Nu vezi că sunt cu trei sferturi de mașină  intrat în sens, unde dreacu te duci nebunule (nebuno)? Ai avut prioritate până acum, acuma nu mai ai zăpăcitule (zăpăcito)! Pune mâna pe cartea aia și învață ce trebuie să faci când vezi triunghiul! Nu contează cum se numește, se numește cedează trecerea, dar tu n-ai creier să reții așa ceva. Reține triunghi cu vârful în jos că e mai simplu și vezi ce zice la carte despre el! Dacă eram cu camionul tot așa te băgai, în @$%©# mă-tii?!

Bun, am terminat, deci pot continua lectura și cei care știu ce înseamnă un sens giratoriu. Mai trebuie specificat doar faptul că toate sensurile trebuie uniformizate cu cedare la intrare, așa că dacă a mai rămas vreo comună din asta mai în urmă să pună mâna să modifice. Cam asta am avut de scris. Mai erau niște chestiuni, dar am zis că nu mai scriu de politică... 
 P.S.: Culorile sunt alese aiurea, nu au nici-o legătură cu politica sau chestiuni de genul ăsta. Așa cum se poate vedea în această excelentă reprezentare grafică buburuza are prioritate pentru că e deja în sens, dar, așa cum v-ați prins deja, mașinile alea sunt pline de nesimțiți care nu respectă nici un fel de regulă...

Un comentariu:

  1. rahau georgiana15 iunie 2012 la 20:58

    Sensul e bun Lepusneanul cu Bucuresti dar..era bun si unu pe varianta acolo la pod zic eu..cu cei(cele)care nu au treaba cu cedarea o sa cedeze ei odata si odata.

    RăspundețiȘtergere

puteti si sa injurati daca nu va suparati!