.

8 iun. 2012

Căpșunarul și 8 iunie

Ultima dată?

Când m-am apucat de blogul ăsta am zis că o să evit politica. La urma urmei mă despărțeau 8 ani de când nu mai aveam habar de ce se-ntâmplă. Am zis că lucrurile s-au schimbat, politicienii s-au dus, au venit alții pe care nu-i cunosc... Până la urmă am realizat că nu se schimbase prea mult. Mai mult, am avut neplăcuta surpriză să constat că oameni despre care am scris și pe care am reușit chiar să-i blochez (recunosc că la faza asta trebuie să le mulțumesc unora ca Mitrea sau Aghaton) să se așeze pe niște scaune pe care nu le meritau, se cocoțaseră între timp pe alte scaune, la fel de nemeritate. Bine, erau și alte vremuri, erau vremurile când chiar conta ce scriai la ziar, iar un telefon la Minister la București nu rămânea fără răspuns chiar dacă venea din provincie. Și da, recunosc și asta, erau vremurile în care unii ca ăia de la Antena 3 ar fi avut totți condamnări penale pentru calomnie, nu ca astăzi când poți să scrii și să spui orice că oricum nu se-ntâmplă nimic. Așa a ajuns unul ca Radu Tudor ziaristul numărul 1 din Constanța, om de onoare cică! În 2000 Radu Tudor belea cariciul pogoniciul, astăzi cariciul pogoniciul îl face numărul unu din presa constănțeană... Știu că s-a votat zingur, dar nu asta e important, important este că nu mai contează. Nu mai vorbesc de ăla care pe vremuri  îmi cerea 1 miliard de lei (aveam salariul un milion două sute) și astăzi halește borș de dimineața până seara în calitate de ex ziarist și marcant membru al PNL-ului... În Ziua de astăzi așa se-ntâmplă...

Dar s-o lăsăm jos să măcăne și să ajungem la cuprins! Am făcut un fel de jurământ din ăsta, fără Biblie, fără nimic. Am jurat pe măciulia de la schimbătorul de viteze: dacă iese iar Mazăre primar la Constanța nu mai scriu o vorbă de politică. Și nu mai scriu nu pentru că iese Mazăre, nu! Nu mai scriu pentru că nu am despre ce să scriu! Dacă politicienii în România anului 2012 continuă să fie aleși pe făină, pixuri și șepcuțe (sau băști, ce pulii mei sunt alea) atunci e clar că nu avem despre ce discuta. Pur și simplu nu are rost! Nu mai bine discutăm despre viermele de mătase de exemplu? Mi se pare un subiect mai interesant, mai plin de substanță! Sau despre legătura dintre mișcările de aer rece (ca urmare a deschiderii a două ferestre și a unei uși) și hainele de papițoi, desen animat, mapeț, ale lui Bușu de la ProTV! Măcar cu ăla te mai distrezi, mai te râzi cum se spune! 

Nu mai stau să pierd timpul, mai mult ca sigur n-o să mai scriu de luni încolo. O analiză statistică făcută fără SPSS și fără pix și hârtie pe care să scriu 2 întrebări îmi arată că... Stați să-mi aduc aminte: deci băieții de la birou, unul a zis că iese Mazăre, unul nu votează și unul nu-l votează pe Mazăre... Deci 2 voturi Mazăre. După aia, ăia din partea aialaltă au zis că 10 nu votează și 2 merg cu toate că nu știu dacă ajung la secția de votare... Deci punem 11 Mazăre! Vecinul cu ziarele citea ziarul și mi-a comunicat că toate babele din cartier votează Mazăre că le-a dat acuma nu știu ce cap de pui, sau ouă gratis! Deci punem mai multe voturi pentru Mazăre! Pe Facebook se laudă toți că nu merg la vot, deci punem vreo 900 de milioane de voturi pentru Mazăre.

În concluzie lumea nu mai vrea ca eu să scriu de politică! Păi bine, băh fraților, nu puteați să spuneți de la început că nu vă place cum scriu despre asta? Nu mai scriam și scăpam Constanța de Mazăre!

P. S.: Dacă iese tot el primar duminică, luni voi scrie despre monta și gestația, maternitatea, creșterea tineretului și îngrășarea ca principale patru sectoare în activitatea de creștere și îngrășare a porcilor! Nu de alta, dar s-ar putea să fie mulți care vor să sărbătorească victoria la mine-n fața blocului și să știe oamenii cum a ajuns carnea aia pe grătarele lor...

3 comentarii:

  1. poi...daca in loc sa puna mana de la mana si nu ca sa faca mai multe maini, ei isi dau singuri la gioale, din acelasi partid fiind, ce sa le ceri? cum am mai spus. sa fi primar sau un presedinte de cj ori cl...e ciolan gros de ros.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. păi atunci o să merg pe teren... la o fermă de porci ca să-mi fac materialul pentru luni:))

      Ștergere

puteti si sa injurati daca nu va suparati!