.

5 apr. 2012

Căpșunarul și mirosul

Oare ce culoare are mirosul?

De câteva zile mă lovesc de următoarea situație. Mă trezesc, beau CAFEA, niște biscuite și gata! Sper că se înțelege că mai întâi mă spăl pe ochi, pe dinți, pe astea... Sau trebuie să specific!? Ok! După aia, pe la 8 ies din apartamentul situat tocmai la etajul 3 și încep să cobor. 

Pare simplu, nu-i așa? Adică și voi faceți chestia asta, iar unii dintre voi poate chiar la etaje superioare celui unde locuiesc eu. Doar că, de vreo 3 zile, se întâmplă un fenomen care m-a făcut să-mi pun următoarea întrebare pestilențială... pardon, existențială: ce culoare are mirosul? 
Știu că voi nu v-ați gândit la asta chiar dacă locuiți la etaje superioare, dar cred că a venit momentul să dăm un răspuns la această problemă care ar fi trebuit rezolvată până la această oră și în România. Deci, ce culoare credeți voi că are mirosul? Să fie roșu? Să fie verde? Să fie albastru? Sau poate că e multicolor, cine știe?! Poate e un raster, sau un gradient! Să fie RGB, să fie CMYK... Nu știu cum vi se pare vouă, și bănuiesc că fiecare vede mirosul în funcție și de zona unde locuiește, dacă stă la casă sau la bloc, dacă are mirosul mai fin sau mai puțin fin etc. 

Dar eu, de vreo 3 zile, am ajuns la concluzia clară că culoarea mirosului este NEGRUL! Mi se rupe de toate cacofoniile pe care le-am folosit, mi se rupe de faptul că negru' nu este o culoare, dar, băh fraților, nu știu altfel cum să vă spun că de 3 zile, la ora 8 dimineață, în fiecare zi, între etajele 1-2, pute a fripturi cu usturoi, cu cartofi, cu cine mai știe ce mama dreacu au ăia prin cuptor, sau pe grătar, sau pe plita de la sobă. Nu mai rezist, aș vrea să-i sun la ușă bucătarului sau bucătăresei și să solicit amânarea măcar cu 1 oră a preparării micului dejun, dar nu-ți poți da seama de unde vine, atât de puternic e mirosul! Dacă la 8 e deja gata (sau aproape gata) vă dați seama că pregătirile încep cu noaptea-n cap, în pulii mei! Eu nu mă pricep la bucătărie, dar bănuiesc că să ai gata mâncăruri din astea la cuptor la ora 8 trebuie să începi de pe la 3-4 dimineața să le pregătești...

Asta văd eu în fața ochilor de vreo 3 zile atunci când, bucuros încă de aroma de cafea care doar ce mi-a invadat simțurile, mă lovește mirosul de friptură cu usturoi a lu' vecinu/vecina de la 1 sau 2, sau cine dreacu știe exact de unde e, că e peste tot...


2 comentarii:

  1. daca vecinii de sub tine nu au internet, ghinionul tau ca vezi negru la ora 8 dimineata :) apropo, cafeaua ta tot neagra e?!?

    RăspundețiȘtergere

puteti si sa injurati daca nu va suparati!