.

14 ian. 2012

Căpșunarul și veștile nașparli

S-au dus dreacu cu toții
Gata! S-a terminat. Să vă mai aud eu pe vreunu că România e de rahat, că vreți să plecați din țară, că Guvernu, că Băsescu, că nu știu ce. Unde vreți, băh, să mai plecați? S-a terminat, nu mai aveți unde. Iaute ce zice Standard&Poor's ăia despre Europa cu Uniunea ei cu tot: "Un proces de refacere bazat doar pe austeritate care riscă să nu fie productiv". Așa că pac, țac, jos câte o treaptă pentru Franța, Austria, Malta, Slovacia și Slovenia și câte două trepte pentru Italia, Spania, Portugalia și Cipru. Gata! Au mai rămas neatinși doar nemții, belgienii, Estonia, Țările de Jos, Luxemburg și Irlanda. În fine, nu mai are rost s-o lungim aiurea. În afara nemților toată Europa se scaldă-n rahat. Bâieți deștepți nemțălăii. Mai întâi impun un model de doi bani cu strânsul curelei până-ți ies ochii și după aia vin americanii și te ceartă pentru treaba asta. Până și Draghi s-a prins și a declarat că Europa nu se mai confruntă doar cu simpli piromani ci cu personaje cu un comportament mai mult decât pervers. Pentru că doar ce se liniștiseră un pic piețele prin Europa și bang una după ureche cu declasările lu ăștia.
Euro s-a supărat și a pierdut puțin în fața dolarului (probabil că cineva, acolo sus, a mai câștigat câteva miliarde cu treaba asta) iar, cum era de așteptat, nemții nu au zis nici pâs de toată treaba.
Lucrul bun la afacerea asta e că începe să fie din ce în ce mai clar cine și cum se joacă cu Europa și cu Uniunea ei și cam despre ce fel de criză vorbim. Așa cum îmi spunea mie un vecin, cu criza asta nimeni nu pierde, toată lumea câștigă! Vorbea de ei, evident, nu de noi...

0 comments:

Trimiteți un comentariu

puteti si sa injurati daca nu va suparati!