.

15 sept. 2011

Capsunarul si scandalul

Noroc cu mine ca vorbesc si romana in afara de daca...
Un mega scandal are loc chiar in aceste momente in Italia. Cu toate ca la nivel international a iesit doar faza cu curvele care i-o blowjobeau lu' Berlusconi, altceva, mult mai interesant (sunt insurat, deci exista!) face subiectul palpitant. Pentru inceput sa va zic cine e Finmeccanica. E un S.A. italian care se ocupa de aparare (deci arme) si aerospatiale (tot arme). Dupa ce a vandut un sac de arme din '48 incoace a inceput sa cumpere tot felul de societati din toate domeniile. Ca sa n-o mai lungim va zic doar ca Ansaldo e a lor si e la Cernavoda (la nucleara) de prin '81. Ok? Ok!

Asa cum va traduceam io, in aceste momente e un mare scandal legat de astia. Procura din Napoli analizeaza modul in care Finmeccanica si-a adjudecat o serie de licitatii la nivel INTERNATIONAL mancatash! Mai exact baietii dadeau spaga la un guvern si pac, vindeau tunu', sau racheta, sau vaporu', sau ce mai aveau ei de vanzare prin galantare. Un consultant de la una dintre societatile lu' Finmeccanica explica la telefon (100.000 de convorbiri telefonice au ascultat aia ai lor ca sa afle treburile astea, inclusiv p'ale lu' Berlusconi) cum ca, daca e nevoie, poate sa ajunga la "numarul 1 pentru a-l concedia pe seful Marinei Militare!". Avand in vedere ca la numarul 1 ajungea printr-unu' Ayub sau Aiub si-au dat astia seama ca concediatul era un malaezian ceva... Baietii de la Finmeccanica erau atat de siguri pe spatele lor incat vorbeau fara teama la telefon despre cati bani (si prin cine trebuie trimisi) e nevoie ca sa-si asigure victoria la diferite licitatii organizate in diferite tari ale lumii. Sfarsitul primei parti.

Publicitate:
Cristina Daria Tudor pe Facebook: "Fetelor..acum pun o intrebare in modul cel mai serios...nu am fost de 3 ani acasa, iar cand am fost, am suferit de-a dreptul ca m-am intors bolnava...terminand in spital..si cum marti voi decola spre romania, deja am niste simtome de agitatie si niste atacuri de panica incredibile! insa..subliniez nu e frica de avion..ci mai degraba de ce va trebui sa afrunt odata ajunsa acolo! e normal??"
Raspunsul specialistului in comentarii pe Facebook (adica eu): "@Cristina: mai bine stai acolo ca aici au dat drumul la caini pe strazi...auzi fata... pai ce vrei sa-nteleaga unu' cand tu incepi cu d'astea ca ti s-a facut rau ca ai venit dupa 3 ani in Romania... uite eu am venit in Romania dupa 8 ani si nu mi-e rau, n-am nici pe dreacu'... si daca te sperie si oamenii atunci e nasol, ca p'aicea s-a dat drumul si la oameni pe strada..."

Partea adoua: Se vorbea si in coduri, cum ar fi de genu' "trebuie uns cu ulei!", sau "trebuie deschis un restaurant, platit un pranz si lasat si ciubucul!". Chiar si pentru unele nume sunt folosite coduri, dar aia tot au reusit sa descopere ca un astfel de nume apartinea, in realitate, ginerelui (director la una din societatile S.A.-ului) presedintelui Finmeccanica. Dar cea mai tare faza e discutia despre Brazilia! Intr-o discutie intre smecherii de la Finmeccanica se spune ca e mai bine sa discute cu vicele la presedintele tarii ca ala e mai baiat bun. Si cea mai tare faza e asta: "Brazilia e datoare la NOI dupa decizia pe care a luat-o in cazul Cesare Battisti!". Pentru cine nu stie Battisti e un terorist pe care Brazilia a refuzat sa-l extradeze in Italia pentru a fi judecat pentru niste crime care nu stau sa va zic acuma. Asa cum se observa, Brazilia nu e datoare Italiei pentru treaba asta, ci e datoare lu' NOI! Lu' Finmeccanica adica. La final va mai zic si de o ultima convorbire ascultata de aia cu ochi albastrii de la ei, in care directorul comercial de la Finmeccanica i se confeseaza unei ex modele (!!!): "E criticabil comportamentul sau in problema escort. Turcul Erdogan nu mai are nici-un raport cu el dupa ceea ce s-a intamplat. A innebunit de cand a divortat de nevasta. Imi pare rau pentru el, dar nu va ajunge prea departe... Si cine stie cand mi se va mai intampla sa cunosc atat de bine un presedinte de consiliu?!"
P.S.1: Daca nu va place nu cititi, dar, daca v-a placut, data viitoare cand nu va convine ceva mergeti frate sa faceti greve in fata la Mc Donald's, la KFC, la Renault... nu in fata la Guvern, ca aia si-asa prea departe nu ajung...
P.S.2: Pentru cine are chef sa urmareasca scandalul sa vada Gazzetino sau Repubblica ca Sole24 nu poate sa dea nimic pentru ca e ziaru' lu' Confindustria. Adica dau si ei, dar doar partea cu curve care-i intereseaza pe altii, nu pe noi...

Un comentariu:

  1. mi-am prins urechile! o sa citesc in diagonala, poate inteleg pe de-a dreptul :)

    RăspundețiȘtergere

puteti si sa injurati daca nu va suparati!