.

5 iul. 2011

Capsunarul si energia verde

Tarziu, frate, tarziu
Reclama moca... ca oricum nu sunt bani...
Salut initiativa celor de la Wwf, UniCredit si Solon de a da nastere unei societati (Officinae verdi Spa) care o sa se ocupe cu energie verde. Salut! Dupa ce i-am salutat acuma sa discutam noi intre noi. Treaba e ok. Adica de Wwf si de Solon (lider european in fotovoltaice) nu aveam dubii ca vor sa faca ceva pentru mediu si chestii d'astea. Dar o banca sa-si bage banii in treburi cu "Salvati mediul!" si chestii d'astea mai rar vezi. Astia sunt mai mult cu tepe pe termen mediu si lung decat cu ajutoare si probleme umanitare. Tre' sa iasa banu nene nu sa nu taiem copacii si alte animale de salvat... Se pare ca criza are si o fata buna pana la urma...
Oamenii s-au adunat, au calculat si le-a iesit o reducere de peste 50% pentru familii la plata energiei, iar pentru aia cu SRL si SA vreo 30-35%. Ca sa faca fotovoltaice si eoliene, banca a bagat vreo 6,11 miliarde deci treaba e cat se poate de serioasa. Daca ne uitam si la hiene ca Enel care discuta cu toti posesorii de borduri sa le infinga cate un stalp din ala de incarcat masini si motociclete electrice inseamna ca putem spune ca ne indreptam spre un drum bun... cam tarziu, dar ne indreptam.
De ce tarziu? Pai hai sa vedem ce zice Officinae verdi Spa in legatura cu problemele pe care urmeaza sa le intalneasca in punerea in aplicare a planului verde. In teorie toata lumea (inclusiv eu ofcors) e de acord cu energia asta doar ca in practica... 68% cred ca o sa fie probleme cu aia de pe scara (daca jumate din bloc n-are lovele sau e batut in cap, nu se face), 28% tremura deja la gandul cat o sa coste toate alea, iar 12% crede ca o sa fie o cacanarie birocratica si o sa vina mai repede meteoritu' ala mare decat hartiile necesare.Criza asta poate a adus si sutul in cur necesar schimbarii rahatului asta de omenire, dar daca imbecilii sefi ar fi ascultat din timp ce ziceau aia pe care lumea de obicei ii citeste pe net sau ii asculta pe YouTube poate altfel stateau lucrurile. Nu m-ar mira ca, la cum merg treburile in momentul asta in Europa si America, sa ne trezim cu un Zeitgeist de toata frumusetea mai timpuriu decat credeam sau speram. Si la urma urmei de ce nu... in Zeitgeist zice mosu' ala ca e fara lovele! Asa ca se poate pune in aplicare si planul celor de la Wwf si Solon! UniCredit? Pai daca e fara bani ce dreacu sa mai caute si UniCredit in toata treaba asta? Aia de la UniCredit la montat panouri frate! Fotovoltaice!

0 comments:

Trimiteți un comentariu

puteti si sa injurati daca nu va suparati!