.

30 iun. 2011

Capsunarul si clientii

Romanii sunt prea destepti!
De cand sunt unic asociat, unic administrator si... ce tot va plictisesc atata... O iau de la capat.
De cand sunt unic vine tot felul de lume la mine. Lumea asta se numeste clienti. Deci vin tot felul de clienti care vor tot felul de chestiuni. De exemplu vine la mine lumea sa-si faca asigurari la casa... sa zicem. Deci vine clientu' si zice "dom'le cum e cu asigurarea asta la casa?". Chiar si o capsuna are atata creier incat sa inteleaga ca daca cineva iti pune o intrebare atunci trebuie sa raspunzi. Si atunci incep sa-i raspund omului: "Asigurarea locuintei este...!". Va dati seama ca doar asta apuc sa zic. De ce? Pai asa e romanu' nostru romanesc! Ce vrei sa-i explici tu unui roman? Vrei sa-i explici ceva? Ce? Pai el stie deja totul! Romanii stiu totul din nastere! Nu credeti? Pai ia ridicati o capota la o Dacia de exemplu! Hai ridicati! Nu-i asa ca a venit toata scara in jurul masinii si v-ati trezit deja cu 2 specialisti in bujii, 5 in platina si un consultant financiar care va indeamna sa o vindeti si sa va luati una noua?

Eh vedeti? Toata lumea din Romania stie! M-am uitat odata pe Antena 3 si pe Realitatea si am vazut in 2 ore 200 de specialisti in politica, 350 in economie, 764 in finante si 900 in problemele altora. Adica sa-mi spuneti voi, mai exista vreun roman prost? In afara de mine! Vorba aia, persoanele de fata se exclud! Eu nu stiu cum dreacu se face ca daca avem 23 de milioane de destepti ne stie lumea doar dupa Nastase, Nadia, Hagi si Dracula? Bah baieti... Eu stiu ca si aia p'afara sunt rotunzi da' parca nici chiar asa! P'afara daca vine unu' care e specialist in robinete il lasi pe el sa-l schimbe! Adica nu-l chemi si il montezi tu ca sa vada ala ca te pricepi!
Deci cum va povesteam ma apucasem sa-i povestesc clientului ce e cu asigurarile astea pentru locuinta ca doar el ma intrebase. Am ramas la "este...!" si deja mi-a taiat macaroana. "E o teapa nu-i asa? Nu-mi dau astia nici-un ban in caz de ceva, nu-i asa? Bine, ca dumneata nici n-ai sa-mi zici pentru ca castigi din asta! Ce iei, comision nu-i asa?" Am incercat sa-i explic clientului ca tocmai ii explicam ce e cu asigurarea. Nici o sansa. "Da dom'le stiu... am vazut si eu la televizor! Zicea ca o sa dea si amenzi! N-o sa dea dom'le nici-o amenda! In Romania se dau amenzi numai la fraieri! Smecherii nu-si fac asigurare d'asta! Platim numai noi astia fraieri!"
La final a zis ca vine altadata. M-a lasat sa-i zic la revedere fara sa ma intrerupa. Cu toate astea experienta a fost buna pentru ca mi-a dat raspunsul la intrebarea mea. Deci nu exista bah romani prosti sau care nu stiu unele lucruri si care intreaba si asteapta raspunsuri. Nu! Romanii se impart in doua mari categorii de oameni destepti: in smecheri si in fraieri!

0 comments:

Trimiteți un comentariu

puteti si sa injurati daca nu va suparati!