.

23 mai 2011

Capsunarul si Spania

"Scrie presa din Romania...
... de faptul ca Zapatero a pierdut alegerile! Cum sa nu scrie?"
Raspunsul este dat unei intrebari care a venit din Spania (pe adresa mea ovcors) si care zicea asa: "E adevarat ca presa din Romania nu scrie ce se intampla in Spania?"
Evident ca la acest moment putem sa concluzionam, sa mergem sa ne uitam la filme porno si dupa aia sa facem fiecare ce dorim pe sub plapuma... fara plapuma ca e prea cald. Dar intrebarea din Spania stia ea de ce e pusa! Pentru ca se intampla altceva in Spania despre care presa din Romania impreuna cu marea parte a presei din toata m-UE nu prea doresc sa scrie! E vorba de "Los Indignados!". Sunt tinerii care au dat nastere la "Movimiento 15-M" care seamana leit cu "Movimento 5 Stelle" din Italia, o alta chestie despre care presa centrala din Romania si din m-UE nu scriu un rahat. De ce? Pentru ca e periculos! De ce e periculos? Pai hai sa vedem ce cer baietii:
- reforma sistemului electoral
- abolirea legilor injuste
- excluderea politicienilor care au suferit condamnari de pe liste
- interzicerea finantarii partidelor din bani publici
- sunt impotriva monopolizarii politicii de catre cele doua partide (care se tot schimba la putere)
In plus mai cer si alte chestii cum ar fi apa publica (evitand astfel ca Coca Cola si Nestle sa detina monopolul puturilor de apa potabila pe lumea asta), sa nu mai fie nucleare, sa dispara transportul razna de marfuri (pentru care un produs ajunge la de 15000 de ori pretul), sa fie internet pentru toata lumea (in Romania nu e o problema), sa nu mai aiba ce cauta octogenarii prin functii de conducere (mi se pare si normal) si multe alte chestii de bun simt economic si social-politic. In concluzie baietii cer ceea ce se numeste O DEMOCRATIE REALA!
Dar sa terminam cu chestiile serioase la care nu ne pricepem si sa trecem la caterinca romaneasca la care suntem asi! In concluzie Miscarile astea de prin Islanda, Spania, Anglia, Italia si or mai fi si altele de care inca nu stie nici Facebook vor, pe scurt, sa dispara partidele! Adica sa ramana Ponta, Crin, Voiculescu si Boc fara obiectu' muncii! La putere sa vina niste fraieri din astia de 30-40 de ani care nu stiu nici macar sa-si traga o rambursare de TVA si sa faca ei legi populare, cu referendum ca in Elvetia si alte chestii la care nici cei mai comunisti dintre comunisti nu s-au gandit vreodata! Sa nu se mai ciordeasca, sa fie totul public, la vedere, sa fie webcamuri prin salile de sedinte ale Consiliului Local si cand se aduna ministrii sa vada toata lumea (care are chef) cui i se mai acorda licitatia x sau y! Hai sa fim seriosi! Si cine ar fi la noi acesti tineri? Pai toti tinerii din politica romaneasca sunt ori oamenii lu' Iliescu (care sunt dupa chipul si asemanarea lui) ori ai lui Voiculescu (care sunt dupa chipul si asemanarea lui) ori ai lui Crin (care sunt dupa chipul si asemanarea lu' Tariceanu) ori ai lui Basescu (care e fiica-sa). Asa ca cine sa conduca? Eu? M-am gandit insa cum eu particip la alegerile Universale nu am timp sa ma ocup de politica pamanteana. Turneele mele electorale pe Pluto sau pe Saturn imi halesc cam mult timp... Asa ca, dati si voi cautare pe Goagal despre Miscarile la baietii aia si poate va vine vreo idee! Si inca ceva: daca va hotarati sa faceti si in Romania vreo miscare din aia sa nu ziceti ca v-am zis eu! Oricum nu o sa aveti cum pentru ca, la ora aia, presa "centrala" din Romania o sa se bata care mai de care cu pumnu in piept ca ei au zis si au facut primii!

0 comments:

Trimiteți un comentariu

puteti si sa injurati daca nu va suparati!