.

6 mai 2011

Capsunarul si Bursa

Sa va explic cum e ca sa stiti si voi
Deci e criza! Sau nu e? Nu conteaza! Bursa rezista oricum pentru ca daca nu a disparut ea in '29 de ce ar disparea acum... Asa cum stiti cu totii petrolul a fost la pretul minim si bursele au avut de suferit! Dupa aia petrolul a ajuns la pretul maxim si bursele au avut iar de suferit saracele. Dupa aia pretul a ajuns undeva la mijloc si bursele iar in cap! De ce? Cum de ce? Din cauza ca s-a ieftinit argintul! Noroc cu mine ca va mai explic chestii serioase ca altfel... Oricum bursa nu o intelege toata lumea asa ca mine, dar va iesplic si voua ca sa nu ziceti ca sunt al dreacu'. 
Ca sa pricepeti si voi o sa va povestesc ce s-a intamplat azi la burse ca sa vedeti ca totusi nu e chiar asa de complicat! Putina atentie!
Daca ieri bursele sufereau, azi ele se insanatosesc. Ieri aveau de suferit din cauza scaderii pretului la materii prime, iar azi TlcI pierde din cauza raportului pe trei luni inferior asteptarilor! Tns se ridica pentru ca a vandut cu 2,5% mai mult desi e in pierdere cu 45% fata de acu' trei luni, iar BISp castiga 1,7% desi Moody i-a taiat rating-ul la AA3/C! Va distrati? Analistii considera ca consiliu' de administratie de la BISp ar trebui sa converteasca convertirea de 400 de milioane cu scadere in 2013 si sa dubleze numarul de actiuni in asa fel incat sa injumatateasca de la 6 la 3 euro pretul convertirii! Vedeti ca e simplu!
Sa vorbim acum despre tentinde, o alta chestie importanta in bursa! Euro are o tendinta da' doar pe pietele europene pentru ca pe alte piete nu face figuri! Dar are tendinta asta doar daca se demonstreaza multa atentie din partea BCE la taxe si totul are legatura cu datele de pe piata muncii din America si cu discursul pe care il va face MaoBaoDao din China la ora 16.00 (ora voastra sau a nostra nu se stie!) referitor la ce figuri are yenu'! Ok? 
Acum sa vorbim despre influente: caderea commodity nu a avut o influenta prea mare asupra la hedge fund, dar utility o sa aiba mare influenta asupra lu' hedge cur probabil. Dar oricum e vorba de un ciclu care va vedea titlurile de larga capitalizare mai naspa decat small caps-urile in ultimii 33 de ani! Evident ca cea mai mare influenta o sa se intample cand Fed o sa termine de cumparat Treasury! 
Cu speranta ca ati inteles ce s-a intamplat astazi pe pietele bursiere din lume va las sa mai cititi de 2-3 ori cu promisiunea ca nu mai scriu in viata mea de astia...
P.S.: la fel functioneaza si bursa locurilor de munca asa ca daca nu intelegeti cum functioneaza e posibil sa ramaneti pe drumuri!

0 comments:

Trimiteți un comentariu

puteti si sa injurati daca nu va suparati!